Bleskifte

Et par husmoder råd til bleskifte:
1. Hav altid et håndklæde, eller andet stof materiale under barnet, både for barnets skyld, men også fordi det gør det meget nemmere at rydde op, hvis barnet skulle lave en uheldig episode under bleskiftet 🙂iStock_000015992277Small

2. Undgå “jav”, se om du kan få bleskiftet til at være en hyggelig tid mellem dig og barnet. Det kan godt være svært, i sær hvis barnet er ked af det, men så vidt muligt, forsøg at underholde, snakke og lege med barnet mens du skifter bleen. Det gør fremtidige bleskift meget mere behagelige, både for barnet, men også for mor og far.

3. Undlad at gnubbe barnet for hårdt med vaskeklude og vådservietter, de fleste børn får røde numser, som kan blive til decideret udslæt, der er rigtig svære at slippe af med igen. Vær forsigtig og gør grundigt rent, særligt hvis du har en pige; her skal du sikre dig at du får afføringsresten væk i og omkring skeden.

4. Hvis barnet alligevel får rød numse og du kan se at huden omkring numsen er rødlig eller irriteret, er det en god idé at smøre barnets numse med creme. Spørg på apoteket, hvilken creme, passer bedst til dit barn (særligt vigtigt, hvis dit barn er allergisk).

5. Sørg for ikke at stramme bleen for meget, tommelfingerreglen er at man skal kunne have én finger mellem barnets mave og bleen, uden at det føles stramt.

Skriv et svar