Hård mave baby

Har din baby hård mave?
Det er uundgåeligt at dit barn vil få hård mave på et tidspunkt, hård mave sker ofte i forbindelse med skiftet fra modermælk til grød mv. Som forældre kan det være utrolig svært at finde ud af hvad man kan gøre, for at undgå at barnet får hård mave og derved kommer til at have det skidt.

Gode råd til at undgå hård mave 3-12 måneder:
– Giv barnet massere af vand i forbindelse med spisning, hvis dit barn ikke kan drikke af kop endnu, så kan man bruge et shotglas.
– Sørg for at undgå bananer og æbler i grøden, også hvis det er købe grød/vælling, det kan nemlig godt give hård mave.

Gode råd til at hjælpe dit barn af med hård mave:
Når først dit barn har fået hård mave, er det frygteligt for forældrene og barnet. Man kan som forældre føle sig utrolig magtesløs og måske en smule desperat, for barnet lider jo. Her er lidt gode råd til at komme af med den hårde mave igen:
– Køb sveskegrød i butik, eller lav det eventuelt selv. Sørg for at barnet får en ordentlig portion, ellers kan sveskegrød også give hård mave.
– Forsigtigt masser barnets mave, hvis du ikke er sikker på hvordan du skal bære dig an, så spørg din sundhedsplejerske om råd, næste gang han/hun kommer forbi.
– Lactulose er et præparat, der hjælper mod hård mave, det skal dog siges i den forbindelse at lactulose bør være “nødløsningen” ikke dit første valg. Barnets tarmsystem har godt af at “lærer” at håndtere den nye mad, hvilke lactulose godt kan forhindre hvis I bruger det gentagne gange. Derudover bliver den hårde mave til blød mave, nogengange i længere perioder, så kan man sige man har “byttet rundt”.

Skriv et svar