Børns søvn

Alle forældre elsker at sove hele natten.

Det er bare ikke alle børn, der er ligeså glade for det. Særligt spædbørn har ofte svært ved at sove hele vejen igennem iStock_000016731358XSmallnatten. Det skyldes mange forskellige ting, såsom tryghed, sult, mavesmerter og måske er de bare ikke rigtigt trætte.

Det skal nævnes at nyfødte som sådan ikke skal sove igennem hele natten, da de stadig er i en fase hvor de jævnligt har behov for mad. Det kan derfor næsten ikke undgåes at du skal op et par gange om natten.

Men hvad kan man som forældre gøre, for at barnet sover ordentligt igennem natten?

Det er der ligeså mange svar til, som der er folk at spørge til råds, men vi har taget nogle af de bedste råd og beskrevet dem lidt nærmere her.

Hvis dit barn får bryst, kan du overveje at give barnet en sutterflaske inden sengetid, primært af den årsag at du kan se hvor meget barnet får og sikre at barnet ikke går sulten i seng. Desværre har mange børn, der får bryst ikke mulighed for at få flaske, fordi moderen er bange for at barnet stopper med at vil amme, hvilket der også er en reel risiko for. Så bør man overveje om man vil skifte fra bryst til flaske. Det anbefales dog altid at amme barnet så længe man som mor selv kan holde til det.

Hvis dit barn er mere end 6 måneder og i forvejen er vant til at få sutteflaske kan vælling være en rigtig god mulighed for at få barnet til at sove hele vejen igennem natten. Vælling er generelt mere mættende og gør at barnet ikke nødvendigvis vil have brug for nær så meget mad i løbet af natten.

Vælling kan serveres som grød, der varmes op i gryde eller som modermælkserstatning, der gives med sutteflaske.