Klinisk abort

Kirurgisk abort

Kan foretages helt op til uge 12 i graviditeten, mens medicinsk abort kun kan foretages op til uge 9 i graviditeten. En kirurgisk abort foregår ved et indgreb i kvindens livmor, hvor det befrugtede æg fjernes og derved afbryder graviditeten.

En medicinsk abort foregår ved brugen af en pille, som indsættes i skeden som sætter gang i aborten. Denne type abort kan kun foretages op til uge 9 i graviditeten.

 

Før en abort

Du bør gøre dig mange overvejelser inden du får foretaget en abort, du skal gøre op med dig selv om det er det rigtige at gøre for dig. Det er ikke andres beslutning, ej heller noget du skal føle dig presset til.

 

Efter en abort

Skal du tage det med ro et par dage, du vil opleve smerter i underlivet, som er ganske almindelige. Her kan de fleste kvinder nøjes med at bruge smertestillende såsom Ipren mv. Er smerterne for voldsomme, skal du kontakte dig egen læge for at blive undersøgt og få udskrevet yderligere smertestillende.

Der kan også forekomme blødninger i en eller anden form. Nogle kvinder oplever øget blødning mens andre ingen blødninger har. Du kan forvente at du får udflåd, som kan have en meget stærk lugt.

Husk at bruge kondom i forbindelse med sex og undgå såvidt muligt at bruge tampon.

Skriv et svar