Spontan abort

Spontan abort betydning:

En spontan abort er et begreb der bruges om afbrudte graviditeten, som ikke er afbrudt kirurgisk. Det betyder med andre ord, alle aborter som ikke er planlagte. Det kan være et uheld, eller den mest gængse form som er at kroppen afviser ægget og derved aborteres.


SA tidligt i graviditeten:

De fleste spontane aborter sker i starten af graviditeten og oftes inden uge 12. Derfor ser de fleste kommende forældre uge 12 som værende den første milepæl i graviditeten.


SA sent i graviditeten:

En mere sjælden form for abort, men det sker desværre for nogle par. I tilfælde af SA sent i graviditeten er det oftest en god idé at tage imod krisehjælp for at kunne komme godt videre i livet. Der er desværre mange forskellige årsager til at man abortere sent i graviditeten og er oftest individuelle.


En tom fornemmelse

At tabe et barn under graviditeten, er altid en skrækkelig situation at stå i. Det er svært at forholde sig til som kvinde og man kan ofte komme til at give sig selv skylden, men det er nu sådan at der oftest er en årsag til at barnet aborteres. Det er hyppigst fordi barnet ikke er levedygtigt og derfor udskiller kroppen groft talt barnet. Selvom det måske hjælper lidt, så er det stadigvæk utrolig svært at komme sig over et tabt barn. Mange får dog ikke talt ordenligt ud om det og det gør at man kan ende med en mindre depression i forbindelse med aborten. Husk derfor at få talt ud med din partner, din familie og dine venner. Det er vigtigt for dig at komme ordenligt videre gennem dialog og hjælp fra dine nærmeste.

 

Skriv et svar