Er jeg gravid?

Symptomer på graviditet
Undrer du dig over om du er gravid? Vi har lavet en liste over de mest almindelige og anerkendte tegn på graviditet. test

Pletblødning
En af de første tegn på graviditet man vil kunne opleve er pletblødning og menstrutions agtige smerter, dette sker i forbindelse med at det befrugtende æg sætter sig fast. Mange forveksler dog tegnet med deres rigtige graviditet og tænker ikke mere over det.

Forandringer i kroppen
Allerede i begyndelsen af en graviditet vil du kunne se ændringer i kroppen, særligt brysterne vil kunne føles som værende hævet eller opsvulmede. Dette sker på grund af den øgede mængde hormoner kvinden får i kroppen i forbindelse med graviditeten.

Mere træt end normalt?
Mange kvinder føler sig enormt trætte i starten af graviditeten, så hvis du oplever en forskel din egen træthed, set i forhold til hvor træt du normalt er, kan øget træthed godt være en indikator på at du er gravid.

Du kan eventuelt også opleve øget humørsvingninger og eller øget hovedepine og ondt i ryggen, hvilke også er normale symptomer i starten af en graviditet.

Kvalme og opkast
Nok det mest kendte symptom af alle. Hvis du pludseligt begynder at have kvalme om morgenen og perioder med opkast, som ikke kan relateres til andre sygdomme eller dårlige madvarer, så er du sandsynligvis gravid. Det skal dog siges at det ikke er et 100% – Hvis man vil være sikker, så tag en graviditetstest, som kan fåes i de fleste dagligvarebutikker landet over.

Udebleven menstruation
Hvis din menstruation ikke er kommet til tiden, og du er gået flere dage over, så er dette også et potentielt symptom på graviditet. Det er dog heller ikke et sikkert tegn, da menstruation kan udeblive af mange forskellige årsager, som intet med graviditet har at gøre.

Skriv et svar