Din nye titel som “far”

9 måneders ventetid er ovre
Du er nu ikke længere “ven”, “kæreste”, “søn”, nu er du også “far”. Det er lidt en spøjs tanke, når det først synker helt ind. Du er nogens “far”, men hvad så nu?

Mandens rolle og din rolle i forholdet har allerede, eller er på vej til at ændre sig drastisk. Det er måske en smule gammeldags, men for mænd føles det ofte som om at nu sættes der for alvor gang i “forsørger genet”. Du kan måske allerede mærke bekymringerne og tankerne flyve rundt i hovedet.

Faderskab er forskelligt fra mand til mand, følelserne er ligeledes forskellige og variere meget fra person til person. Nogen oplever en stor glæde, lykke og mærker måske ikke den store forandring, mens andre føler sig kolde og måske mere i chok end noget andet. Det er meget normalt at føle begge dele, eller ingen af dem. Du har ligesom din kæreste/kone lige gennemgået den største livs forandring du kommer til at gennemgå. Og selvom det selvfølgelig er en glædelig forandring, er det stadig meget naturligt, at du kan have følelser, som ikke føles som glæde, som måske endda føles nærmere som frygt for fremtiden.

Her på siden har vi samlet en række artikler, links og andet godt materiale, som kan hjælpe dig med en lang række spørgsmål, tanker og bekymringer, som du som nybagt far kan gå rundt med.

Skriv et svar