Mandens rolle

Din rolle som far
Alting ændre sig efter fødslen, du er pludselig far og ikke længere helt den samme. Nu er der mange ting du skal tage højde for i din hverdag, mange ting som du ikke kommer til at gøre så meget, mange ting som du aldrig kommer til at gøre igen.

Det er normalt for fædre at føle de har mistet en lille smule af dem selv, heldigvis har de ligeledes fået et nyt kæmpe stykke i form af deres søn eller datter. Det er dog mandens vigtigste rolle at være forsørger, i mere end bare en forstand.

Din partner har været igennem en hård fødsel og selvom hun har barsel efterfølgende, så er det ikke en badeferie, det er hårdt, meget hårdt. Husk på at selvom det måske virker nemt at gå rundt der hjemme på barsel, så er det måske en smule mere stressende hele tiden at skulle være “på”. Det kan godt være svært at forstå som mand, men hav det med i dine tanker.

Det er vigtigt at du igennem hele graviditeten og efter, er støttende, hjælpsom og giver 120% af dig selv til forholdet og barnet.

Moderne mænd
De senere år har der været en stigning i antallet af mænd, som har taget mere ansvar og flere af arbejdsopgaverne på sig. Det gør de blandt andet ved at give barnet flaske om natten, således moren kan få lov at sove igennem. Får jeres barn ikke flaske er det selvfølgelig svært at hjælpe med netop dette, men i alle andre tilfælde er det en god idé at aflaste om natten, og du får som far også nogle utrolig hyggelige minder med dit barn.

Skriv et svar