Sexliv

Sexlivet ændre sig når man får barn
Og sådan er det bare, det er utrolig normalt og bestemt noget man bør forberede sig på. Efter fødsel kan din kæreste/kone gå længe inden hun er helet ordenligt, i den tid er det selvfølgelig meget naturligt, at man ikke dyrker sex, men der kan også sagtens forekomme stille perioder efterfølgende.

Det er hårdt psykisk og fysisk at have et spædbarn at tage sig af. Derfor er begge parter ofte trætte og uoplagte til at skulle lave en hel masse, det gælder også sex. Særligt moderen kan være meget træt, måske endda stresset over at gå hjemme hele dagen alene, men du er på arbejde. Det er ikke unormalt at dette også smitter af på jeres sexliv.

Er sexlivet helt dødt når man bliver far?
Nej bestemt ikke, det kræver dog at I som partnere har åben kommunikation og taler med hinanden om jeres bekymringer, frygt og lyster. Det hjælper ikke noget at være frustreret over manglende sex, hvis din partner ikke ved du er det. Du bør dog træde varsomt i forhold til at få det ytret og ikke lægge det over på din partner som en byrde.

3 gode råd til at få genoprettet sexlivet
1. Tal med hinanden, stille og roligt – Forventningsafstem med din partner, har hun ikke lyst det næste stykke tid pga smerter mv som du måske ikke kendte til, så er det nemmere for dig at forstå og leve med. Undgå at give din partner skylden, eller for den sags skyld barnet.

2. Få passet barnet ude hos mormor/farmor når barnet er stor nok. Hold en romantisk aften med god mad, en film i tvet og generelt slappe lidt af på romantisk vis.

3. Gør det ekstra, der skal til for at moderen bliver aflastet. Tag opvasken, tøm vaskemaskinen, rengør huset osv. Jo mindre hun skal lave jo mere energi kan hun have til dig.

Skriv et svar