Amning

Gode råd til amningBaby

Når man som mor skal i gang med at amme, kan i sær de første dage være svære for både mor og barnet. Det kan være enormt frusterende at begynde at amme, mest fordi der i starten ikke er meget mælk i brysterne. Den gode nyhed er så, at jo mere du ammer, jo hurtigere vil det gå med at få mere mælk i brysterne og et nyfødt barn ammer rigtig meget 🙂

Barnet vil ikke sutte ordenligt

Hvis dit barn ikke vil sutte ordenligt på brystet, kan du prøve en ammebrik. En ammebrik er en silikone baseret konstruktion, som kan sættes henover brystvorten, som forlænger brystvorten, så det bliver nemmere for barnet at sutte.

En anden metode, hvis man ikke ønsker at bruge suttebrik, vil være at lægge et sammenrullet viskestykke eller lignende under brystet (hvis du har store bryster).

Ømme brystvorter

Det er helt naturligt at få sår og ømme brystvorter i forbindelse med amning, især i starten. Der er heldigvis creme som kan lindre smerten, som samtidig ikke er skadelige for barnet når det ammer.

Brystbetændelse

Rigtig mange kvinder får brystbetændelse, enten fordi deres bryster ikke bliver ordentlig tømt eller fordi deres bryster har været udsat for kulde. Det er en god idé at have indlæg i bh’en så der er ekstra varmt ved brysterne. Ligeledes er det en god idé at investerer i en brystpumpe, så brysterne kan blive ordenligt tømt, hvis barnet f.eks får flaske om natten eller lignende.

 

 

Skriv et svar