Søvnmangel

Mor er træt, hun er meget træt. Tired novice parents.

Når man bliver mor, får man sjældent sovet ordenligt igennem i en meget lang periode efter fødslen.

Barnet vågner i starten meget ofte ca hver 2-4 time og det gør det umuligt at få en ordentlig nattesøvn, det er derfor utrolig vigtigt at du som mor får sover når barnet sover.

Der er dog rigtig mange mødre, der har svært ved at sove når barnet sover, mest fordi de måske ikke er trætte og derfor ikke får sovet, når barnet sover om dagen. Problemet ved dette er dog at du som mor, har brug for at være udhvilet og frisk, for at kunne håndtere det store pres, som det giver at være mor.

Gode fif til at falde i søvn på sofaen:

Sæt noget beroligende musik på og læg et klæde over dine øjen. Træk vejret dybt og forsøg at slappe helt af i kroppen.

Far er også meget træt

Selvom det i de flestes tilfælde er moderen, der står op med barnet om natten, så bliver far tit vækket af forstyrrelserne og får derfor også afbrudt sin søvn. Selvom det måske virker som snyd set fra moderens side, så kan faren også godt lide af søvnmangel i forbindelse med de første mange måneders afbrudte nætter. Så husk at I er flere om at være trætte i husstanden og husk at give hinanden plads.

Stress relateret til mangel på søvn

Det er ikke raketvidenskab og heller ikke særlig underligt, at stress direkte kan forbindes med mangel på søvn, det er sågar blevet brugt som torturredskab i flere århundrede. Begge forældre er i farezonen for at udvikle stress i forbindelse med at blive forældre og det er derfor enormt vigtigt at man er opmærksom på hinanden og på sig selv. Her kan du læse mere om stress symptomer.

 

Skriv et svar