Babymad – Fra 4 måneder

happy baby child eats itself with a spoonSkemad

Når barnet er omkring 4 måneder gammelt, kan man begynde og give det skemad. Sundhedsstyrelsen anbefaler at man bliver ved med at amme indtil barnet er 6 måneder og at man ikke giver barnet skemad inden barnet er fyldt 4 måneder. Der kan dog være situationer hvor barnet kan få skemad før 4 måneder, men det er kun i forbindelse med anbefaling fra læge eller sundhedsplejerske.

Hvornår skal du begynde med skemad?

Når barnet er blevet omkring de 4 måneder og gerne mere end 4 måneder. Dit barn viser selv når det har brug for mere fylde i dets daglige kost. Her er der mange forskellige tegn på at barnet har brug for mere fyldig kost, som f.eks at barnet ikke sover nært så godt som tidligere og sover i kortere perioder end før.

Barnet kan også vise at det er klar til skemad ved naturligt at åbne munden hvis du forsøger at give det en ske. Barnet kan også blive mere irritabelt og virke mindre tilfreds, dette er ligeledes et tegn på at barnet har brug for mere næring.

Prøv med små portioner

Når du skal starte ud med at give barnet skemad, er det en god ide at starte i det små. Start med et par enkelte skefulde den ene dag og øg jævnligt med flere og flere skefulde indtil barnet kan spise helt. Dette kan godt tage længere tid og det gælder om at være tålmodig, så både barnet og barnets mave kan vende sig til den nye mad.

Skemad må ikke erstatte hele kosten

Når barnet ikke er ældre må skemaden ikke være hele barnets kost, det er derfor vigtigt at man ammer eller giver modermælkserstatning et stykke tid endnu, indtil barnet naturligt ikke længere har behov for dette.

 

 

 

 

Skriv et svar