Babymad – Fra 6 måneder

Når barnet er 6 måneder.baby füttern

Må det spise mere varieret og flere forskellige typer grød, mos og grøntsager.

Derudover må barnet nu også begynde at drikke vand af f.eks kop eller drikketud. Det anbefales dog stadig at amme og give barnet modermælkserstatning, så barnet får nok jern i sin kost.

Hvad må jeg give mit barn?

Når barnet er fyldt 6 måneder må du give det grøntsager (kogt), det kan være blomkål, salat eller frosne grøntsags mix som kan købes i dagligvare butikker.

Derudover må barnet få forskellige typer grød, såsom majsgrød, hirsegrød & boghvede. Barnet må nu også få ris og kartofler, som moses tyndt så barnet kan sluge det.

Frugter som bær, pærer, æbler, kiwi og lignende må du nu også give barnet. Bemærk dog at banan og æble kan give barnet hård mave, så husk nok med vand.

Gode forslag til maden

Skifte maden fra dag til dag, så barnet får varieret kost og derved får prøvet en masse forskelligt. Det gør det nemmere på sigt, hvis man vil undgå at barnet bliver kræsen.

Det er en god idé at give frugt som en snack og ikke som decideret måltid. Avocado fungerer rigtig godt som skemad og kan varmt anbefales til fingermad. Sørg dog altid for at lave små stykker, så barnet ikke kan få det galt i halen.

Skriv et svar