Hvordan kommer man af med stress?

Stressramt – Hvad gør jeg nu?
Når først skaden er sket og du er ramt af stress skal du starte med at tale med din egen læge. Ofte vil din læge henvise dig til psykolog hvor kommunen betaler ca 60% af timerne, det betyder så at du selv skal betale det resterende hver gang du er afsted, men det er stadig en rigtig god ordning, og du ender typisk med at skulle betale 100-190kr/timen selv.

Det er dog muligt at du har en udvidet sundhedssikring, enten via dit arbejde eller gennem din private forsikring. Mange sundhedsforsikringer har et vist antal gratis psykolog timer inkluderet, det er derfor en rigtig god idé at undersøge dette.

Er du medlem af Danmark vil du også få meget af det du selv skal betale tilbage fra dem, da stress er en anerkendt sygdom og derfor tilskudsberettiget.

Hvorfor skal jeg til psykolog?
Du bestemmer selvfølgelig altid selv om hvorvidt du vil i behandling, problemet med stress er dog at det typisk kan sætte sig som en mere aggressiv psykisk sygdom, som f.eks depression eller lignende. Derfor er det vigtigt for dit mentale helbred at du får hjælp.

Kan jeg ikke bare få lykkepiller?
Jo det kan du sagtens gøre, og hvis din læge anbefaler dig dette, så bør du overveje det. Men da stress ikke nødvendigvis rettes op igennem piller (du får ikke talt om dine problemer), så er det ikke altid det løser det. Men har du først prøvet psykolog og ikke kan få det bedre gennem konsultationer, kan du få lægen til at udskrive lykkepiller eller henvise dig til en psykiater, som kan hjælpe dig med at blive medicineret korrekt.

Skriv et svar